Yeni Kobi Değer Kredisi 2 Hayırlı Olsun…

Yayınlandı: 04 Mart 2019 / Haber & Yorum
Etiketler:, , , , , ,

izin

İşletmeleri rahatlatmaya yönelik hamlenin ikinci raundu açıklandı. Taşıma suyuyla bu değirmen nereye kadar dönecek hiç kimse bilmiyor. İşletmeler ayakta kalma mücadelesi verirken gelen bu kredi paketi umarım gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşır. Daha şimdiden bu krediyi alıp faize ve dövize yatırım yapmayı düşünen paragözler bankalara akın etmeye başladılar. Bankacılara vadesizde bir kaç ay bırakma sözleri vererek bankaların elindeki kısıtlı kaynağı kullanmaya çalışanlar da bankaların yolunu tutmuşlardır. Önceki paket bir çok işletmenin hali hazırda devam eden kredilerini kapatmak ve yeniden yapılandırma amacına yönelik kullanılırken, küçük bir kısım ihtiyacı olan işletmeler tarafından kullanılabildi. Bu yeni paketinde gerçek amacına ulaşacağından biraz şüpheliyim, lafı fazla uzatmadan, yeni KGF paketinin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kredinin detaylarını, faiz ve ödeme koşullarını yazımın devamındaki AA’nın yayınlamış olduğu haberde bulabilirsiniz;

Türkiye Bankalar Birliği, KOBİ Değer Kredisi-2’ye 17 bankanın iştirak ettiğini, kredilere, Hazine destekli Kredi Garanti Fonu kefaleti sağlanacağını açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliğinden yapılan açıklamada, KOBİ Değer Kredisi-2’ye 17 bankanın iştirak ettiğini, kredilere, Hazine destekli Kredi Garanti Fonu kefaleti sağlanacağı belirtildi.

Açıklamada, “Krediler, ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere azami 1,5 milyon TL’ye kadar kullandırılabilecek. Kredilerde vade, 6 ayı anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlenmiştir. Kredilerde aylık yüzde 1,54, yıllık yüzde 18,48 faiz oranı uygulanacaktır” denildi.

yorum
  1. Ilyas Yaman dedi ki:

    Günaydın üstad,çalıştığım firma da sizin bahsettiğiniz gibi ayakta durmaya çalışıyor.Bu kredi den yararlanmak istiyoruz ancak bankalar vergi ve sgk borcu yok yazısı istiyor.Vergi dairesinde borcumuz var yapılandırıp borcu yoktur kağıdı almak istiyoruz 40 dereden 40 su getiriyorlar.Müdüre dedim firmayı batırmak mı istiyorsunuz diye benim sorunum değil uygulama da ne yazarsa ben onu isterim dedi.

    • Çetin Karaduman dedi ki:

      Maalesef yasalarımız ihtiyacı olanı değil zengin olanı koruyor. Umarım bir alternatif yol bulursunuz. Bu dönemde tüm işletmelerin çok ihtiyatlı davranması lazım. Siz ve sizin gibi gerçek anlamda sıkıntı yaşayan firmaların bu dönemi sorunsuz geçirmelerini temenni ediyorum.

Yorum bırakın